A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében 2017. szeptember 29-én este 21:00 órától Debrecenben, a Debreceni Egyetem TTK Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor termében népszerűsítő előadást tartok "Az analóg és a digitális képérzékelők működésének rejtelmei (Alapjait tekintve a filmes fényképezés digitális, a digitális pedig analóg)" címmel. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várok. Bővebb információ a továbblépés után.

 Az előadás aicíme provokatív! Senki se vegye túlzottan komolyan a meglepő állítást! Így, kategorikusan, nyilvánvalóan nem igaz, de van igazságtartalma. Végeredményét tekintve, természetesen, a film analóg, az elektronikus érzékelő digitális – nem véletlenül nevezzük annak. De ha az érzékelők működésének mélyére nézünk, a digitális és analóg működés meglepő keverékét látjuk, mindkét érzékelő típusnál. Az előadásban meglepő dolgok derülnek ki.


Az előadáson vetítésre kerülő/vetített diák (PDF fájlban - 17 MB) szabadon letölthetők. Korábbi előadásaim anyaga a LETÖLTHETŐK menüben érhetők el.