A Horváth István – Szabó Antónia fotóművészként indult, de jó ideje a képzőművészet különböző ágait művelő házaspárt 2009-ben mutattuk be a FotoAgorán. A bemutató cikkben szó esett Antónia édesapjáról, aki a ’60-as években a nemzetközi fotóművészet kiemelkedő alakja, Magyarországon egyedüli tagja az Angol Királyi Fényképészeti Társaságnak (hazai és külföldi kiállítások résztvevője, számtalan díj és elismerés birtokosa). Ugyancsak megemlítettük lányukat, Bíbort, aki képzőművészeti tanulmányokat folytatott, és a festés mellett más művészeti ágakat is elsajátított: fotó, video, tűzzománc, textilfestés, szobrászat. Vele már több családi kiállításon szerepeltek együtt. Ezúttal a három művész nemzedék mind a négy tagjának munkáit láthatjuk közös kiállításon. A több nemzedék egymásra hatását is érzékeltető bemutatkozás a közös gyökerekből táplálkozó eltérő művészeti utak megismerését, izgalmas felfedezéseket kínál.

 

A kiállításra felkészülésként ismerkedjünk a házaspárral, de külön-külön Horváth Istvánnal, Szabó Antóniával és Horváth Bíborral is.

A kiállítás megnyitására 2017. szeptember 8-án 17 órakor kerül sor a Debreceni Művelődési Központ (DMK) Belvárosi Galériájában (Debrecen, Kossuth utca 1) és hétköznapokon 10-18 óráig, 2017. szeptember 29-ig tekinthető meg.